Aap, Neet, Mier
Dit abecedarium gaat over de gebrokenheid van het bestaan en het onvermogen van de mens om op een waardige manier om te gaan met de schepping.
(PoŽzie, eigen beheer, 1988)
Kinderen van Krankenstein
Deze dichtbundel heeft als belangrijkste thema de glorieloze terugtocht van de auteur uit het onderwijs.
(PoŽzie, eigen beheer, 1989)
Boeketje poëzie
In tegenstelling tot het debuut, waarin het draait om de dierenwereld, staat hier de flora centraal.
(PoŽzie, Narratio, Gorinchem, 1994)
De kerk in het midden
In deze bloemlezing staat de kerk centraal. Met gedichten van onder meer Jan Wit, Geert Boogaard, Gerrit Achterberg, J.C. Bloem, Muus Jacobse.
(Narratio, Gorinchem bloemlezing, 1992)
Monument voor mijn moeder
In deze vierde dichtbundel gaat het om de confrontatie tussen zorg en onmacht, zowel maatschappelijk gezien als heel persoonlijk.
(To The Point, Gorinchem, 2001)
Klik hier om enkele gedichten uit 'Ik heb je liever lief' te lezen
Ik heb je liever lief
Deze vijfde dichtbundel stelt de liefde centraal. Op zeer eigen wijze. Liefde is leuk, maar ook lastig. Als liefde het antwoord is, wil je de vraag dan nog eens herhalen?
Klik op de afbeelding voor een voorproefje.
(To The Point, Gorinchem, 2003)
PoŽzie, daar is het ooit mee begonnen. En nog steeds spelen gedichten een grote rol. Als tegenwicht wellicht tegen het minder compacte karakter van de commerciŽle teksten en de human interest verhalen. Gedachten over belevingen met een realistische inslag en niet zelden een kritische en filosofische ondertoon. Hieronder een indruk uit de meest recente bundel: 'Ik heb je liever lief'. Deze bundel (48 pagina's, ISBN 90-806767-3-x) is in elke boekwinkel te koop voor Ä 8,00, ook rechtstreeks te bestellen voor hetzelfde bedrag inclusief verzendkosten op de pagina Bestellen.
© 2006-2022 Tekstbureau To The Point/Jacques Kraaijeveld | Dalem Donk 49 | 4207 XE Gorinchem | Telefoon 0183-699638